تاریخ: ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰:۲۱
5

سه سلاح وحشتناک که از بمب‌ هسته‌ای مخرب‌تر هستند

در واقع این بمب‌ها می‌توانند میلیون‌ها انسان را به‌کام مرگ بکشانند و افراد زیادی را هم درگیر مشکلات ناشی از تشعشعات کنند. با همه اینها سلاح هایی نیز وجود دارند که می‌توانند خطرناک تر از بمب هسته ای باشند. سلاح های بیولوژیک سلاح های بیولوژیک شامل ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و حشرات مضر می‌شوند. استفاده از […]



در واقع این بمب‌ها می‌توانند میلیون‌ها انسان را به‌کام مرگ بکشانند و افراد زیادی را هم درگیر مشکلات ناشی از تشعشعات کنند. با همه اینها سلاح هایی نیز وجود دارند که می‌توانند خطرناک تر از بمب هسته ای باشند.
سلاح های بیولوژیک
سلاح های بیولوژیک شامل ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و حشرات مضر می‌شوند. استفاده از سلاح های بیولوژیک در درگیری‌ها غیرقانونی تلقی می‌شود؛ اما تجربه نشان داده است که وقتی پای موجودیت یک کشور در میان باشد، هیچ قانونی اهمیت ندارد. این سلاح ها می‌توانند به افراد غیرنظامی آسیب زیادی وارد کنند و ظرفیت‌های داخلی یک کشور را حسابی درگیر خود کنند. در واقع سلاح بیولوژیک در مقیاس بزرگ حتی خطرناک تر و طاقت‌فرساتر از بمب هسته ای خواهد بود.
مهم‌تر از همه اینکه وقتی یکی از طرفین درگیری از سلاح بیولوژیک استفاده می‌کند، دیگر هیچ کنترلی روی آن نخواهد داشت. البته سلاح بیولوژیک چندان جدید نیست و از دوران باستان استفاده می‌شده است. به‌عنوان مثال گاهی یک قلعه محاصره می‌شد و افراد داخل هیچ قصدی برای تسلیم‌شدن نداشتند. در این حالت دشمن لاشه متعفن جانوران یا جسد قربانیان طاعون را به داخل قلعه پرتاب می‌کرد.
بعدها در جنگ انگستان و فرانسه برای تصاحب قلمرو بیشتر در آمریکا نیز سلاح بیولوژیک استفاده شد. در این جنگ پتوهای آلوده به آبله به سرخپوستان آمریکایی داده می‌شد تا نتوانند در حمایت از فرانسه بجنگند. هرچند با پیشرفت بشر سلاح های بیولوژیک هم پیچیده‌تر شدند. مشکل اینجاست که کنترل سلاح‌ های بیولوژیک بسیار سخت است و کشورهای زیادی می‌توانند به‌صورت پنهانی به توسعه آن بپردازند.
همچنین هزینه توسعه یک سلاح بیولوژیک بسیار کمتر از بمب هسته ای است و می‌تواند حتی در مواردی خطرناک تر باشد.
هوش مصنوعی
هنوز سلاح خاص و پیشرفته‌ای که به هوش مصنوعی مجهز باشد، ظهور نکرده است. البته پیشتر در مقاله‌ای جداگانه به ترسناک‌ترین کاربردهای نظامی هوش مصنوعی پرداخته بودیم؛ اما هیچکدام از موارد اشاره شده نمی‌توانند به‌عنوان سلاح خطرناک تر از بمب هسته ای قلمداد شوند. ایلان ماسک پیشتر در سال ۲۰۱۴ گفته بود که نادیده‌گرفتن خطرات هوش مصنوعی اشتباه بزرگ بشر خواهد بود.
به باور وی هوش مصنوعی شرور فقط به فیلم‌های علمی تخیلی تعلق ندارد و می‌تواند خیلی راحت در ارتش‌های مختلف ظاهر شود. در واقع ایلان ماسک سلاح مبتنی بر هوش مصنوعی را حتی خطرناک تر از بمب هسته ای می‌داند. نگاهی به وضعیت جنگ سرد بیندازید. دو ابرقدرت جهانی دچار جنون توسعه سلاح‌ های کشنده و مخرب شده بودند و هر روز سلاح هولناک‌تری را ارائه می‌کردند.
تصور اینکه کشورها در استفاده از هوش مصنوعی برای مصارف نظامی دچار همین وضعیت شوند، بعید نیست. هوش مصنوعی می‌تواند در نتیجه همین تلاش‌های نظامی در حدی پیشرفت کند که روزی تمامی انسان‌ها را به‌بردگی بگیرد یا کلا انسان را از روی زمین محو کند. در این حالت قطعا هوش مصنوعی به‌عنوان سلاح خطرناک تر از بمب هسته ای خواهد بود.
سلاح های شیمیایی
سلاح های شیمایی نیز می‌توانند در مواقعی حتی از بمب هسته ای خطرناک‌تر باشند. البته آنها نیز توسط چندین کنوانسیون بین‌المللی ممنوع اعلام شده‌اند و طرف استفاده‌کننده باید در مجامع بین‌المللی پاسخگو باشد. همچنین این سلاح ها بارها در جنگ‌های مختلف استفاده شده‌ و تجربه هولناکی را رقم زده‌اند.
درست است که بمب هسته ای شعاع زیادی را پوشش می‌دهد؛ اما برخی منابع ادعا می‌کنند که سلاح های شیمیایی جدید در این زمینه حتی از بمب هسته ای خطرناک تر و بدتر هستند. مشکل اینجاست که برخی عوامل شیمیایی می‌توانند باعث فلج شدن فرد شده یا پوست بدن را ذوب کنند. همچنین ممکن است فرد آلوده‌شده تا سال‌ها درگیر مشکلات حاد تنفسی شود.
اما چیزی که باعث می‌شود سلاح های شیمیایی خطرناک تر از بمب هسته ای باشند، عواقب و مقیاس تاثیرگذاری آنها نیست. طراحی، ساخت، نگهداری و استفاده از بمب هسته ای سخت و هزینه‌بر است و تنها کشورهای انگشت‌شماری به‌آن دسترسی دارند. هرچند که در جهت مخالف حتی بسیاری از کشورهای کوچک نیز توانسته‌اند انبارهای خود را از سلاح های شیمیایی پر کنند.
۵۸۵۸

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 3443 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.