تاریخ: ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۱
1

شکار جدید مریخ‌نورد ناسا در فضا/ عکس

مریخ‌نورد استقامت شواهدی از ترکیبات آلی در دهانه جیزرو مریخ پیدا کرد. مواد آلی که عمدتاً از کربن و هیدروژن تشکیل شده‌اند، زیربنای حیات هستند، اما از آنجایی که می‌توانند منشأ غیرزیستی هم داشته باشند، نمی‌توانند ثابت کنند که مریخ زمانی میزبان حیات بوده است. محققان بر این باورند که دهانه جیزرو زمانی یک دریاچه […]



مریخ‌نورد استقامت شواهدی از ترکیبات آلی در دهانه جیزرو مریخ پیدا کرد. مواد آلی که عمدتاً از کربن و هیدروژن تشکیل شده‌اند، زیربنای حیات هستند، اما از آنجایی که می‌توانند منشأ غیرزیستی هم داشته باشند، نمی‌توانند ثابت کنند که مریخ زمانی میزبان حیات بوده است.
محققان بر این باورند که دهانه جیزرو زمانی یک دریاچه باستانی را در خود جای داده بود. این محل یکی از محتمل‌ترین مناطقی است که نشانه‌های باقی‌مانده از حیات در مریخ را آشکار می‌کند.

دهانه جیزرو نشانه‌های واضحی از رسوبات متشکل در آب را نشان می‌دهد. بنابراین پیدایش مواد مبتنی بر آب در این منطقه جای تعجبی ندارد.
ابزار نمونه‌برداری مریخ‌نورد استقامت
ابزاری که کلید پژوهش جدید است، شرلوک نام دارد که روی بازوی رباتیک مریخ‌نورد تعبیه شده است. این ابزار از طیف‌سنج، لیزر و دوربین برای جست‌وجوی ترکیبات آلی و مواد معدنی استفاده می‌کند. شرلوک می‌تواند سنگ‌ها را به‌سادگی و با نگه‌داشتن آنها در نزدیکی تجهیزات خود نمونه‌برداری کند.
تیم محققان نتوانست تاریخ موادی را که پیدا کرده‌اند به‌طور دقیق تعیین کند. اما برخی از نشانه‌هایی که در آن مواد آلی مرتبط با مواد معدنی است، سه تا چهار میلیارد سال پیش در اثر رسوب با آب تشکیل شده‌اند.
درحال‌حاضر ما توانایی نمونه‌برداری از سنگ‌های مریخ، جداسازی مولکول‌ها و کشف دقیق آنها را نداریم. بنابراین هیچ راهی برای دانستن اینکه آیا فرآیندهای دخیل در ایجاد این رسوبات شامل موجودات زنده است یا خیر، وجود ندارد.
اگر این نمونه‌ها به آزمایشگاه‌های زمینی بازگردانده شوند، می‌توان از مجموعه‌ای از ابزارهای متنوع‌تر برای مطالعه نمونه‌ها استفاده کرد. بررسی این سنگ‌ها در وضوح بالاتر و حساسیت بیشتر، برای علم سیاره‌ای بسیار ارزشمند خواهد بود.
حال دانشمندان باید منتظر مأموریت بازگشت نمونه‌های جمع‌آوری‌شده توسط مریخ‌نورد استقامت باشند، که انتظار نمی‌رود حداقل تا اواخر دهه جاری میلادی محقق شود.
هر شناسایی و مشاهده‌ای، اطلاعات بیشتری به ما می‌دهد تا به درک پیشینه مریخ نزدیک‌تر شویم.
۲۲۷۲۲۷

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 5498 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.