تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱:۵۱
2

طالبان فیلتر نکرد؛ فیسبوک و یوتیوب فیلتر کردند!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سانسور اینترنت یا فیلتر اینترنتی و یا فیلترینگ، عبارت است از محدود کردن دسترسی کاربران اینترنت به وبگاه‌ها و خدمات اینترنتی که از دیدگاه متولیان فرهنگی و سیاسی هر کشور برای مصرف عموم مناسب نیست، اعمال فیلتر معمولا به وسیله ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی انجام می‌شود ولی تعیین سطح، مصادیق و سیاست‌های […]



به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سانسور اینترنت یا فیلتر اینترنتی و یا فیلترینگ، عبارت است از محدود کردن دسترسی کاربران اینترنت به وبگاه‌ها و خدمات اینترنتی که از دیدگاه متولیان فرهنگی و سیاسی هر کشور برای مصرف عموم مناسب نیست، اعمال فیلتر معمولا به وسیله ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی انجام می‌شود ولی تعیین سطح، مصادیق و سیاست‌های فیلترینگ با حکومت‌ها است. کشورهای بلاروس، میانمار، چین، کوبا، مصر، ایران، کره شمالی، عربستان، سوریه، تونس، ترکمنستان، ازبکستان، و ویتنام از بزرگ‌ترین فیلتر کنندگان اینترنت در جهان هستند.
در افغانستان اما زیر نظر حاکمیت طالبان فیلترینگ شدیدی بر روری شبکه‌های اجتماعی اعمال نشده‌آست؛ در سال ۱۳۹۱ بود که حکومت افغانستان برای اولین بار یوتیوب را فیلتر کرد اما این فیلترینگ مدت کوتاهی به طول انجامید و در ۱۸ دی ماه آن سال این شبکه اجتماعی از حالت فیلترینگ خارج شد و تا به امروز و زیر نظر حاکمیت طالبان دسترسی به این شبکه اجتماعی کماکان آزاد است.
با این حال بنابر گزارش رویترز، یوتیوب اعلام کرده‌است که سیاست‌های آن اجازه فعالیت طالبان را در شبکه‌های اجتماعی نمی‌دهد و به نوبه‌ای یوتیوب فعالیت طالبان را در این شبکه اجتماعی ممنوع کرده‌است.

از طرف دیگر در خصوص سایر اپلیکیشن‌های پیام رسان نیز، فیلترینگی از سوی طالبان صورت نگرفته‌است؛ به عنوان مثال بنابر گزارش یورونیوز استفاده مستمر طالبان از واتساپ حتی برای فیسبوک ( متا ) شرکت مادر این پیام رسان دردسرساز شده‌است و متا باید به ایالات متحده آمریکا در قبال فعالیت طالبان در این اپلیکیشن پیام رسان پاسخگو باشد، این اپلیکیشن پیام رسان در افغانستان فیلتر نیست.

در سال ۱۳۹۶ گزارش‌هایی مبنی بر فیلترینگ واتساپ و تلگرام از سوی دولت افغانستان منتشر شد اما بنابر گزارش رویترز در همان سال‌ها، سخنگوی دولت افغانستان اعلام کرد که فیلترینگ بر روی شبکه‌های اجتماعی پیام رسان واتساپ و تلگرام اعمال نخواهد شد و از آن زمان تاکنون و با وجود روی کار آمدن طالبان تلگرام همچنان در افغانستان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
۲۲۷۲۲۷

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 11290 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.