تاریخ: ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۷
2

پرواز با جت مافوق صوت برای مسافران ممکن شد!

۲۰ سال از زمانی که کنکورد برای آخرین بار به آسمان رفت می‌گذرد. این شاهکار فرانسوی بریتانیایی به دلیل صدای بسیار زیاد، سوانح متعدد، هزینهٔ سوخت و تعمیرات، با کاهش تقاضا روبرو شد و در سال ۲۰۰۳ به فعالیت خود پایان داد. بیشتر بخوانید: عاشقان عکاسی باید این گوشی را خریداری کنند پس از دو […]



۲۰ سال از زمانی که کنکورد برای آخرین بار به آسمان رفت می‌گذرد. این شاهکار فرانسوی بریتانیایی به دلیل صدای بسیار زیاد، سوانح متعدد، هزینهٔ سوخت و تعمیرات، با کاهش تقاضا روبرو شد و در سال ۲۰۰۳ به فعالیت خود پایان داد.
بیشتر بخوانید:
عاشقان عکاسی باید این گوشی را خریداری کنند
پس از دو دهه، بازار در حال تغییر است و چند شرکت شامل ناسا در حال کار روی ساخت هواپیماهای مافوق صوت مسافربری هستند. از بین تمام این پروژه‌ها، محصول شرکت بوم، از همه امیدوارکننده‌تر به نظر می‌رسد. این هواپیما اورچر نام دارد و یک جت تجاری دوربرد با اعداد خارق‌العاده است.

اورچر موتورهای اختصاصی به‌نام سیمفونی دارد. این پیشرانه‌ها ساخت شرکت بوم شاهکار مهندسی با نسبت عملکرد به آلایندگی بی‌نظیر هستند و برگ برندهٔ اورچر در بازار هواپیماهای تجاری محسوب می‌شوند.
جت اورچر می‌تواند با سرعت ۲۱۰۰ کیلومتر بر ساعت پرواز کند و توان پیمایش ۷۹۰۰ کیلومتر با هر بار سوخت‌گیری داشته باشد. با این شرایط اورچر با یک‌بار سوخت‌گیری از نیویورک به اروپا می‌رسد و سفر از لندن به نیویورک با زمان ۳/۵ ساعت را ممکن می‌کند.
با وجود این عملکرد شگفت‌انگیز، اورچر تا جایی که برای هواپیماهای جت امکان دارد سازگار با محیط‌زیست خواهد بود. به گفتهٔ بوم، این هواپیما به‌طور متوسط ۸۰ درصد کارآمدتر از هواپیماهای مسافربری کنونی است. این یعنی، بوگاتی شیرون با سرعت ۴۸۰ کیلومتر بر ساعت، مصرف سوختی برابر با تنها ۱.۲ لیتر در هر صد کیلومتر داشته باشد.

بوم قصد ساخت دو نسخه از این هواپیما را دارد که ۶۵ و ۸۸ صندلی (بدون احتساب خدمه) خواهند داشت. به گفتهٔ این شرکت، جانشین امریکایی کنکورد می‌تواند تا ۵۰۰ مسیر هوایی مختلف را پوشش دهد. اورچر حتی در نسخهٔ اکونومی هم، کابین جذاب و راحت خواهد داشت.
تاکنون بوم در حال طراحی اورچر است و انتظار می‌رود تولید مدل اولیه در سال ۲۰۲۴ آغاز شود. اولین پرواز این هواپیمای مافوق صوت جدید برای سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده و سازنده انتظار دارد بتواند در سال ۲۰۲۹ گواهینامهٔ پرواز رسمی آن را دریافت کند. ژاپن ایرلاینز اولین شرکت هواپیمایی بود که در سال ۲۰۱۷ به اورچر علاقه‌مند شد و در آن زمان وعدهٔ سفارش ۲۰ فروند را داد. پس‌ازاین نیز در سال ۲۰۲۱ یونایتد ایرلاینز ۱۵ فروند و امریکن ایرلاینز ۲۰ فروند سفارش دادند. بوم قصد دارد درمجموع ۱۰۰۰ فروند از این هواپیما تولید کند.
بیشتر بخوانید:
دعوای یک شیرازی با غول دنیای تکنولوژی/ جو کیانی چه می‌گوید؟
چرا دانشمندان ایرانی از پروژه جهانی ایتر حذف شدند؟
هکرها هک شدند
۲۲۷۲۲۷

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 97327 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.