تاریخ: ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۹
1

آیا ما در جهان تنها هستیم؟/ یک کشف جدید توجه‌ها را بیش از پیش برانگیخت

تینا مزدکی_ این منظومه خارق‌العاده که «Kepler-385»، «کپلر» نام دارد از این نظر منحصر به فرد است که هر هفت سیاره آن بزرگ‌تر از زمین اما کوچک‌تر از نپتون هستند و آن را از همسایگان نزدیک ما متمایز می‌کند. «Kepler-385» یکی از معدود منظومه‌های سیاره‌ای شناخته‌ شده‌ است که دارای بیش از شش سیاره تایید […]



تینا مزدکی_ این منظومه خارق‌العاده که «Kepler-385»، «کپلر» نام دارد از این نظر منحصر به فرد است که هر هفت سیاره آن بزرگ‌تر از زمین اما کوچک‌تر از نپتون هستند و آن را از همسایگان نزدیک ما متمایز می‌کند.
«Kepler-385» یکی از معدود منظومه‌های سیاره‌ای شناخته‌ شده‌ است که دارای بیش از شش سیاره تایید شده یا نامزد سیاره است. این کشف قابل توجه یکی از نکات برجسته کاتالوگ جدید کپلر است که شامل نزدیک به ۴۴۰۰ سیاره نامزد، از جمله بیش از ۷۰۰ سیستم چند سیاره‌ای است.

جک لیساور، دانشمند پژوهشی در مرکز تحقیقات ایمز ناسا در دره سیلیکون کالیفرنیا، گفت:«ما دقیق‌ترین فهرست نامزدهای سیاره «کپلر» و خواص آنها را تا به امروز جمع‌آوری کرده‌ایم.» لیساور، که نویسنده اصلی این مقاله جدید نیز است، افزود که این فهرست به اخترشناسان امکان می‌دهد تا عمیق‌تر در ویژگی‌های سیارات فراخورشیدی تحقیق کنند.
در قلب منظومه کپلر ستاره‌ای شبیه به خورشید قرار دارد که تقریباً ۱۰ درصد بزرگتر و ۵ درصد داغتر از خورشید ماست. دو سیاره درونی، کمی بزرگتر از زمین، احتمالا سنگی هستند و ممکن است دارای جو نازکی باشند. پنج سیاره دیگر بسیار بزرگتر هستند و شعاع هر کدام دو برابر زمین است و انتظار می‌رود از اتمسفر ضخیم پوشیده باشند.

توانایی توصیف ویژگی‌های سیستم «کپلر» با چنین جزئیاتی گواهی بر کیفیت آخرین فهرست سیارات فراخورشیدی است. برخلاف کاتالوگ‌های قبلی که هدفشان سنجش میزان گسترش سیارات در اطراف ستاره‌های دیگر بود، این فهرست جامع داده‌های دقیقی را در مورد هر منظومه ارائه می‌کند و اکتشافاتی مانند «کپلر» را ممکن می‌سازد.
کاتالوگ جدید از اندازه‌گیری‌های بهبود یافته‌ای از ویژگی‌های ستارگان استفاده می‌کند و مسیر هر سیاره در حال عبور از ستاره میزبان را با دقت بیشتری محاسبه می‌کند. این ترکیب نشان می‌دهد که وقتی یک ستاره میزبان چندین سیاره در حال عبور است، مدار آنها در مقایسه با سیستم‌هایی که فقط یک یا دو سیاره دارند، مدورتر است.
بیشتر بخوانید:

مشاهدات اولیه کپلر در سال ۲۰۱۳ به پایان رسید و به دنبال آن یک ماموریت طولانی به نام K2 که تا سال ۲۰۱۸ ادامه یافت. با تأیید قبلی که تعداد سیارات از ستارگان بیشتر است، این مطالعه جدید درک ما از جهان‌های متنوع فراتر از منظومه شمسی را افزایش می‌دهد.
منبع: indiatoday
۲۲۷۳۲۳

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 76641 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.