تاریخ: ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۸
1

دیدن پشت دیوار با عینکی جذاب و البته ترسناک

براساس اعلام آزمایشگاه MIT، اختراع جدید محققان X-AR نام دارد و درواقع نوعی هدست واقعیت افزوده است. این دستگاه به افراد اجازه می‌دهد اجسامی را که پشت دیوارها، داخل جعبه‌ها و موانع دیگر قرار دارند، مشاهده کنند. درواقع این فناوری، افزونه‌ای برای HoloLens مایکروسافت است. روش‌ کار X-AR، شامل طرح‌های جدید آنتن، الگوریتم‌های پردازش سینگال […]



براساس اعلام آزمایشگاه MIT، اختراع جدید محققان X-AR نام دارد و درواقع نوعی هدست واقعیت افزوده است. این دستگاه به افراد اجازه می‌دهد اجسامی را که پشت دیوارها، داخل جعبه‌ها و موانع دیگر قرار دارند، مشاهده کنند. درواقع این فناوری، افزونه‌ای برای HoloLens مایکروسافت است.
روش‌ کار X-AR، شامل طرح‌های جدید آنتن، الگوریتم‌های پردازش سینگال بی‌سیم و ادغام حسگرهای مختلف مبتنی‌بر هوش مصنوعی است.
آنتن باندپهن روی هدست به HoloLens اجازه می‌دهد اجسام خاصی را که خارج از محدوده‌ی دید کاربر قرار دارند پیدا کند. اشیایی که این دستگاه قصد دارد ردیابی کند باید به شناسه‌ی فرکانس رادیویی (RFID) مجهز شوند. این RFID‌های پرکاربرد روی اشیای متعددی مثل لباس و کارت‌های اعتباری دیده می‌شود.
به گزارش فاکس‌نیوز، تا زمانی‌ که هدست در فاصله‌ی ۱۵ فوتی جسم قرار داشته باشد و اشیاء به RFID مجهز شوند، آنتن هدست می‌تواند سیگنال‌ها را ارسال کند و RFID روی شیء، سیگنال را مثل آینه منعکس خواهد کرد. RFIDها به باتری نیاز ندارند و قیمت هرکدام فقط ۲ تا ۳ سنت است و بدین‌ترتیب بسیار مفید و کاربری و البته مقرون‌به‌صرفه‌تر از محصولاتی مثل ایرتگ اپل هستند.
آیا فناوری واقعیت افزوده MIT، راهکاری جدید برای یافتن وسایل گم‌شده است؟
روش کارکرد تکنولوژی واقعیت افزوده‌ی MIT برای مشاهده‌ی اجسام پشت دیوار یا داخل جعبه‌ها، احتمالاً برای استفاده‌های روزمره مفید است. به‌عنوان مثال اگر به‌دنبال پیراهن خاصی هستید، هدست می‌تواند به شما در پیدا کردن آن کمک کند. به‌هرحال، این هدست توانایی بسیار بیشتری دارد و می‌تواند برای کارگران انبارها که قصد دارند کالای خاصی را پیدا کنند، مفید باشد.
محققان MIT امیدوارند از این هدست در مأموریت‌های نجات استفاده شود. هدست مذکور می‌تواند از سیگنال‌های فرکانس‌های رادیویی برای تشخیص اینکه قلب کسی می‌تپد یا نفس می‌کشد، بهره ببرد. به‌عنوان مثال، اگر فاجعه‌ی بزرگی رخ دهد و فردی در مکانی گیر افتاده باشد که نمی‌تواند از آن خارج شود (مثلاً ساختمانی که فرو ریخته) نجاتگرانی که از این هدست استفاده می‌کند از نظر تئوری قادر خواهد بود تا زمانی‌ که فرد نفس می‌کشد، مکان آن را به‌سرعت پیدا کند.
آیا استفاده از X-AR خطر دارد؟
تنها نگرانی موجود برای استفاده از X-AR، حریم خصوصی است. اگر قرار باشد این محصول در دست مجرمان قرار گیرد، احتمالاً از آن برای جاسوسی از افراد در خانه‌ها و حتی محیط کار بهره خواهند برد. به‌هرحال محققان MIT همچنان درحال کار روی این هدست هستند و به‌نظر نمی‌رسد حداقل در آینده‌ی نزدیک دردسترس عموم قرار گیرد.
مثل هر فناوری جدید دیگری، نگرانی‌هایی درمورد احتمال سوءاستفاده از X-AR جود دارد. این هدست پتانسیل بسیار بالایی در پیدا کردن اقلام گم‌شده و اشیای پنهان دارد و البته باید بین مزیت‌ها و نگرانی‌های مرتبط با حریم خصوصی، تعادل مناسبی برقرار کند.
همان‌طور که MIT به توسعه‌ی X-AR ادامه می‌دهد، اطمینان از ارائه‌ی راهکارهای نوین برای محافظت از حریم خصوصی و امنیت افراد، مهم خواهد بود.
۵۸۵۸

منبع خبر «» است و اخبار فوتبال در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 20489 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09226987277  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار فوتبال مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.